+36 27 318 306 Kapcsolat
Vissza

Opel

Az Opel Automobile GmbH egy német gépjárműgyártó. A cég a General Motors tulajdonában volt 1929 és 2017 között, azóta pedig a PSA Group francia autógyártó leányvállalataként működik.

 

Az Opel járműveket az Egyesült Királyságban a Vauxhall márkanéven értékesítik. Ausztráliában, a Holden márkanév alatt, valamint Észak-Amerikában és Kínában a Buick, a Saturn és a Cadillac márkanéven futnak a cégcsoport autói.

A céget Adam Opel alapította 1862-ben Németországban. Először varrógépek gyártásával foglalkoztak, majd a társaság 1886-ban kerékpár gyártásába kezdett. Első gépjárművét 1899-ben gyártotta. 1929-ben az Opel márkanév tőzsdére került, és a General Motors többségi részesedést vásárolt, majd 1931-ben már teljes befolyása volt a cég fölött.

Az Opel székhelye Rüsselsheim am Mainben, Németországban található. A társaság Opel márkájú személygépjárműveket, könnyű haszongépjárműveket és járműalkatrészeket tervez, gyárt és forgalmaz. Jelenleg a briteknél kapható Vauxhall márkával együtt a világ több mint 60 országában érhetőek el a gyártó járművei.

 

Legkedveltebb Opel autók:

Facebook Linkedin